75% besparen op de energiefactuur

Derbigum brengt een daglichtbuis op de markt die speciaal ontworpen is voor toepassing op platte daken.

Derbilight vangt het daglicht op en leidt het in een afgesloten lichtbuis naar de werkplek om deze op een efficiënte manier te verlichten. Zelfs bij een lage zonnestand geeft het opgevangen daglicht een maximale opbrengst.

Eenvoudige plaatsing
Dankzij zijn ronde design kan Derbilight op het dak worden geplaatst zonder dat de dagelijkse activiteiten in het gebouw onderbroken moeten worden. De lichtbuis weegt zeer weinig en de dakopeningen zijn gering en klein.

Daglicht is een gratis lichtbron. Hoe meer we deze lichtbron kunnen benutten, hoe minder we betalen aan verlichting. Overdag, wanneer de energie het duurst is, kan dankzij Derbilight het kunstlicht gedoofd of volledig uitgeschakeld worden. Het bedrag op de energiefactuur daalt met maar liefst 75%.

Verlichtingsarmaturen gaan langer mee. U moet minder snel uw lampen vervangen als deze overdag niet hoeven te branden. Dat bespaart u geld én moeite.

Minder CO2-uitstoot. Door toepassing van Derbilight verlaagt de CO2-uitstoot van het gebouw en wordt er minder elektriciteit gebruikt. De lichtbuis is voorzien van een gesloten celisolatie die de thermische overdracht naar het binnengedeelte van het gebouw vermindert. Het resultaat is een betere energie-efficiëntie.

Puur wit licht en gelijkmatige lichtverdeling. De lichtbuis voorkomt kleurschakeringen zodat enkel puur wit licht de werkplek bereikt. De lichtverdeler zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling.

Esthetisch. De dakopening, aan de binnenkant van het gebouw, kan mooi worden afgewerkt d.m.v. een esthetische ring.

Hoe bereikt u een optimaal resultaat?
Derbilight is een geïntegreerd systeem. Combineer de daglichtbuis met energie-efficiënte verlichtingsarmaturen en een controlesysteem dat voor automatische lichtsturing zorgt. Het kunstlicht wordt dan automatisch gedoofd wanneer voldoende daglicht de werkruimte bereikt. Geen energieverspilling, geen geldverspilling.

Meer informatie: Derbigum

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Derbigum Nederland BV