Dag van de Stadslandbouw

Het is nog mogelijk deel te nemen aan de Dag van de Stadslandbouw op donderdag 8 maart in Almere. Centraal staat de vraag of en hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van steden op het gebied van groen, gezondheid, stedelijke ontwikkeling en economie.

Op donderdag 8 maart 2012, van 09:00 tot 17:30 uur vindt in het Van der Valk Hotel en conferentiecentrum in Almere de Dag van de Stadslandbouw plaats. De doelgroep bestaat uit gemeenten en provincies, ondernemers, de food en agro sector, retailbedrijven, cateraars, woningcorporaties, projectontwikkelaars en overige professionals.

Dit landelijke congres wordt georganiseerd in samenwerking met o.a. het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Wageningen Universiteit, Netwerk Platteland, het Nicis Institute en het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere.

Keynote spreker is Wayne Roberts. Deze Canadese auteur is wereldwijd befaamd als voedselstrategie analist en staat bekend als de drijvende kracht achter de Toronto Food Policy Council. Hij zal adviseren over de effecten, mogelijkheden en opzet van een integrale, stedelijke voedselstrategie en de rol die stadslandbouw hierbij speelt.

Exclusieve bestuurdersbijeenkomst
Voor bestuurders van gemeenten en provincies vindt er in de ochtend een speciale bestuurdersbijeenkomst plaats. Bestuurders van gemeenten en provincies gaan hier, met inbreng van deskundigen als Riek Bakker, Anneke Ammerlaan, Han Wiskerke en Lenie Dwarshuis, dieper in op een aantal vraagstellingen rondom Stadslandbouw.

Naast een plenair deel bestaat het programma uit praktijk- en inspiratiesessies, een streekmarkt en verkiezing van de Stadslandbouw Innovatie Award voor ondernemers.

Meer informatie: Dag van de stadslandbouw

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links