Derde Daylight Award

Op 22 mei 2012 reikt Stichting Living Daylights voor de derde keer de Daylight Award uit, de prestigieuze kwaliteitsprijs voor de Nederlandse architectuur.

 

Gerealiseerde projecten op het gebied van woningbouw en utiliteitsbouw met een vernieuwend en vitaliserend gebruik van daglicht kunnen meedingen naar de Daylight Award. De inschrijving voor de award 2012 is geopend. U kunt uw project aanmelden voor 31 maart in via onderstaande link.

De Stichting Living Daylights promoot sinds negen jaar een goede toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. Een goede toepassing van daglicht in gebouwen begint met ambitie bij zowel de opdrachtgever als het ontwerpteam. De laatste jaren groeit de ambitie ten aanzien van de rol van daglicht in gebouwen.

Bij steeds meer gebouwen is nagedacht over hoe dag- en kunstlicht kunnen bijdragen aan een leefbaar en ‘gezond’ gebouw. Maar de rol van daglicht om te komen tot duurzame en meer energiezuinige gebouwen blijft nog vaak onbelicht. Vaak is kunstlicht niet of nauwelijks afgestemd op het binnenvallende daglicht. Dit betekent dat ondanks het overvloedig aanwezige daglicht het kunstlicht de hele dag verkwistend aan is.

Met de Daylight Award wil Stichting Living Daylights opdrachtgevers en ontwerpers stimuleren om daglichtambities integraal in het ontwerp mee te nemen en deze gedurende het proces vast te houden.

Informatie en aanmelden via deze link.

Deel dit artikel

permalink