Groot animo voor renovatie van kantoren naar energieneutraal

Er is groot animo voor het renoveren van kantoren naar energieneutraal. Dat blijkt uit de overintekening voor de Technische Onderbouwing van de subsidieregeling 'Kantoren vernieuwen naar energieneutraal', die maandag 6 februari jl. opende.

De inzendingen kwamen uit het hele land. Het betreft zowel bestaande gebouwen die naar een kantoorfunctie willen overschakelen als kantoorgebouwen die een metamorfose richting energieneutraal willen.

Energiebesparing
De subsidie Technische Onderbouwing is het eerste deel van de subsidieregeling 'Kantoren vernieuwen naar energieneutraal'. Dit is een innovatieprogramma voor renovatieprojecten in de kantorensector waar een energiebesparing van minimaal 60% ten opzichte van het huidige totale energiegebruik gerealiseerd kan worden.

Beweging
Doel van het programma is om alle partijen in de huisvestingsketen van kantoren in beweging te krijgen om een grootschalige toepassing van duurzame energie en een forse reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen te realiseren. In totaal is er meer dan anderhalf miljoen euro voor deze regeling beschikbaar.

De inzendingen worden op volledigheid en potentie beoordeeld en binnen een aantal weken toegewezen. Die gekozen inzendingen kunnen aanspraak maken op de subsidie van €15.000,-. Op 6 mei 2012 opent de Uitvoering Duurzame renovatieprojecten. Dit is de daadwerkelijke uitvoering van renovatieprojecten die een energiereductie van minimaal 60% beogen en staat open voor alle geschikte consortia, onafhankelijk of ze een subsidie hebben ontvangen in de eerste fase.

Meer informatie over de regeling: zie website

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31