Seminar CO2-emissiehandel voor de vastgoed- en bouwsector

Duurzame projecten kunnen worden beloond met emissierechten. Op 8 maart 2012, informeer de DGBC de vastgoed- en bouwsector in een seminar over CO2 emissiehandel voor de vastgoedsector.

Recent is een amendement goedgekeurd waardoor het mogelijk wordt om CO2 emissierechten op projectniveau te verhandelen. In het kort komt het er op neer dat duurzame projecten in Nederland, die ver boven wettelijke verplichtingen (bouwbesluit) uitgaan, na goedkeuring, met emissierechten kunnen worden beloond. Deze rechten vertegenwoordigen een handelswaarde van honderden miljoenen euro's en kunnen mogelijk leiden tot veel nieuwe bouwprojecten / herontwikkelingen.

Om u hierover te informeren, organiseren we op 8 maart een seminar over CO2 emissiehandel voor de vastgoedsector. De training wordt gegeven in samenwerking met Jos Cozijnsen en Marloes de Beer van Emissierechten.nl. De locatie is Utrecht CS (BCN).

Financiële impact
Tijdens het eendaagse seminar wordt de werking en het doel van CO2-emissiehandel toegelicht. Ook wordt ingegaan op de mogelijke rol van DGBC om de handel binnen de vastgoedsector te faciliteren en/of stimuleren.

Aan de hand van cases worden voorbeeld berekeningen gemaakt om inzicht te krijgen in de financiële impact. Partijen die reeds te maken hebben met CO2 emissiehandel laten we aan het woord om potentiële nieuwe kansen en samenwerkingsmogelijkheden zichtbaar te maken (Energiemaatschappijen, Banken, overheid).

De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke actielijst en vervolgstappen voor CO2 emissiehandel.

Kosten
Participanten € 750,- excl. BTW.
Niet Participanten € 1.000,- excl. BTW

Meer informatie:
Achtergrond CO2 emissiehandel
Meld u aan via de website www.dgbc.nl. U kunt zich nu inschrijven!

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council