Dreamteam stelt toekomstagenda bouw op

Minister Spies stelde het Bouwteam samen dat gevraagd wordt een agenda te maken naar een toekomstbestendige bouwkolom. Al in april wil de minister resultaten zien.

Het door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw mr. drs. J.W.E. Spies samengestelde team staat onder voorzitterschap van ingenieur Joop van Oosten, voormalig topman bij BAM.

Verder nemen deel: Karin Laglas, decaan faculteit Bouwkunde aan de TU Delft, bedrijfseconoom en projectontwikkelaar Daan van der Vorm, Arjan Schakenbos CEO bij vastgoedbeleggingsfonds Vesteda, Marjet Rutten, deskundig op het gebied van social media in de bouw en Bert van Delden, topambtenaar bij het ministerie van Wonen vormen het, door Cobouw gedoopte, ‘Dreamteam’.

Opdracht Bouwteam
De afgelopen maanden is in samenspraak met betrokken partijen en deskundigen geanalyseerd wat er op het terrein van de woning- en utiliteitsbouw aan de hand is (in termen van oorzaken, gevolgen en vooruitzichten). De hieruit voortgekomen Woonvisie en de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte is medio 2011 aan de Tweede Kamer aangeboden.

Naar voren is gekomen dat er brede behoefte bestaat aan een gedeelde investerings- en innovatieagenda voor de woning- en utiliteitsbouw.

Het Bouwteam wordt gevraagd te komen tot een agenda met daarin de beoogde –zo concreet mogelijk aangegeven– (gezamenlijke) acties die betrokken private en publieke partijen zouden moeten ondernemen om te bewerkstelligen dat:


De agenda gaat in op:

“Bedoeling is om tempo te maken,” schrijft de Minister. “Het Bouwteam rondt de agenda in het voorjaar van 2012 af.”

Deel dit artikel

permalink