Verweij Houttechniek nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

We zijn verheugd om te melden dat Verweij Houttechniek partner is geworden van Duurzaam Gebouwd. Een interview met algemeen directeur Ruud Verweij.

Wat doen jullie precies?
“Verweij Houttechniek heeft in haar meer dan honderjarige bestaan een sterke positie weten te verwerven in de markt van houten gevelelementen in zowel de renovatie, restauratie als in de nieuwbouw. Onze core-business is het ontwerpen, inmeten, produceren en monteren van houten kozijnen, ramen, deuren en aanverwante producten.”

Duurzaamheid is hierbij geen hippe term meent Verweij. “Duurzaam produceren, FSC-hout, zuinig met energie, minimale onderhoudscycli, reductie CO2-uitstoot en total cost of ownership zijn voor ons bekende termen die al jarenlang de drijfveren zijn voor onze onderneming.”

Naar welke producten is de vraag het grootst?
“De grootste vraag is naar onze kozijnen, ramen en deuren onder de labels Lamikon LongLife en Lamikon LongLife++.”

Wat is jullie best verkopende product?
“Onze kozijnen, ramen en deuren die onder het label Lamikon LongLife vallen.”

Wat is het meest duurzame project waar een product van ons in wordt gebruikt ?
“Wij leveren producten voor veel duurzame projecten. Momenteel leveren wij voor een passief-renovatieproject van 52 woningen in Hoek van Holland Lamikon LongLife++ passiefkozijnen. De woningen gaan van label G naar A++.”

Waarom zijn jullie partner geworden van Duurzaam Gebouwd?
“Wij zien dit platform als het meest hoogwaardige op dit moment in Nederland met betrekking tot de onderwerpen Duurzaam Bouwen en Duurzaam Renoveren. Een samenstelling van sterke merken, bedrijven en personen.”

Wat verwachten wij van de markt de komende jaren?
“Wij verwachten dat de vraag naar duurzame oplossingen gekoppeld aan concrete besparingen in energiekosten en in onderhoudskosten nog meer de boventoon gaat voeren. Dit in combinatie met het uitwisselen van kennis en kunde binnen de keten.”

Meer informatie: Verweij  

Deel dit artikel

permalink