Zelfbouwcafé Amsterdam over duurzaam bouwen

In samenwerking met de gemeente Amsterdam organiseert Zelfbouwcafé maandelijks een zelfbouwcafé voor iedereen die een kavel (op het oog) heeft.

Zelfbouwcafé is een platform voor zelfbouwers en betrokkenen. In deze gratis maandelijkse bijeenkomsten worden verschillende onderwerpen uit het bouwproces op chronologische wijze behandeld, van aanschaf van de kavels tot oplevering van de woningen circa twee jaar later. Er is tijd en ruimte om elkaar te inspireren en ervaringen en kennis te delen in een informele setting.

Duurzaam bouwen
In het café van 27 februari as. bespreekt ir. Daan Bruggink van ORGA architect, sustainable architecture, de ins en outs van het duurzaam bouwen: de stappen in het bouwproces, duurzaam en ecologisch bouwen en dampopen houtskeletbouw. Willem Vijfwinkel van Warmteplan, adviseur op het gebied van ecologische isolatiematerialen (Homatherm, houtvezelisoaltie, cellulose) van Warmteplan vertelt over een gezond binnenmilieu en natuurlijke isolatiematerialen. Hans Crone van Crone advies, energie adviseur van duurzame en natuurlijke energiesystemen vertelt over de energiemogelijkheden in ecologische woonhuizen.

Lees het volledige bericht

Deel dit artikel

permalink