Dunne geluiddempende gipskartonplaat

Door zwaardere toeslagstoffen verbeteren de geluiddempende eigenschappen van de nieuwste gipskartonplaat van Knauf. Met deze slanke Silentboard wordt kostbare binnenruimte gewonnen ten opzichte van conventionele geluiddempende wanduitvoeringen.

De nieuwe gipskatronplaat Silentboard van Knauf bereikt met een enkel skeletwand met standaard profiel een geluidisolatiewaarde tot wel 67 dB, stelt de gipsplatenfabrikant in haar persbericht. De gipskern van de plaat bevat speciale toeslagstoffen die de plaat meer massa en daardoor uitstekende geluiddempende eigenschappen geven. De plaat weegt daarmee 17,5 kilo per vierkante meter, bijna het dubbele van een gewone gipskartonplaat met eenzelfde dikte van 12,5 mm.

De gipskartonplaat is toe te passen in ruimtes waar geluidsisolatie een belangrijke rol speelt, zoals congrescentra, horeca, theaters en studio’s. Met de Silentboard kunnen slanke wanden worden gebouwd met hogere geluidsisolatiewaarden waarvoor tot nu toe veel dikkere wanden nodig waren. Daardoor wordt naast geluidsisolatie ook kostbare binnenruimte gewonnen. Hierdoor is een wandsysteem met deze platen een efficiënte toepassing voor gebouwen waar een hoog repeterend karakter gevraagd is en waar het winnen van binnenruimte van belang is, bijvoorbeeld ziekenhuizen of hotels.

Meer informatie: www.knauf.nl

Deel dit artikel

permalink