Michel Kalis bestuurslid Stichting Living Daylights

Michel Kalis, Commercieel Directeur van VELUX Nederland B.V. is gekozen als nieuw bestuurslid van Stichting Living Daylights.

Stichting Living Daylights promoot een goede toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving. VELUX Nederland is al sinds 2004 donateur van Living Daylights en Michel Kalis is als jurylid persoonlijk betrokken geweest bij de voorgaande twee edities van de Daylight Award.

Binnenklimaat
Kalis: "Mijn doel als bestuurslid van Stichting Living Daylights is om gezamenlijk activiteiten te ontplooien, om daglicht in de gebouwde omgeving nog meer te stimuleren. Als VELUX Groep stimuleren wij de ontwikkeling van duurzame gebouwen, maar vinden ook dat de tijd rijp is om de leefbaarheid voor de mensen in die gebouwen centraal te stellen en niet alleen de energieprestatie. Op dit moment heeft maar liefst 30% van de gebouwen geen gezond binnenklimaat. Door efficiënt gebruik te maken van daglicht en natuurlijke ventilatie in een gebouw kan op een milieuvriendelijke manier een optimaal binnenklimaat worden gecreëerd, terwijl de energierekening laag blijft".

Daylight Award
Ook dit jaar is Michel Kalis als jurylid weer betrokken bij de Daylight Award, die op 22 mei 2012 voor de derde keer wordt uitgereikt tijdens de Floriade in Villa Flora in Venlo. De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp. De jury nomineert in de categorieën utiliteitsbouw en woningbouw maximaal vijf ingezonden projecten, waarna twee winnaars worden gekozen. De inschrijving opent in februari.

Activiteiten
Vanuit de VELUX Groep zijn er de afgelopen jaren verschillende activiteiten ontplooid om het gebruik van daglicht in de gebouwde omgeving te stimuleren. Zo organiseert de VELUX Groep iedere twee jaar het Daylight Symposium, de VELUX Trophy en de International VELUX Award (IVA).

Deel dit artikel

permalink