Gas Engineering nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

We zijn verheugd om te melden dat Gas Engineering partner is geworden van Duurzaam Gebouwd. Een interview met Edwin van Alphen.

Wat doen jullie precies?
“Gasengineering is sinds 2006 de exclusieve distributeur van de Aisin (Toyota Group) gasmotorwarmtepompen & wkk’s in Nederland. We adviseren projectbureaus, adviesbureaus en ontwikkelaars bij het ontwerpen van deze innovatieve klimaatinstallaties op gas. En we ondersteunen de installateur bij het realiseren van deze installaties van ontwerp tot instandhouding.”

Naar wat voor producten is de vraag het grootst?
“De vraag ‘hoe realiseren we een installatie die het optimum biedt qua duurzaamheid in een bestaande omgeving’ krijgen we het meest. Als je het over renovatie hebt dan spreek je over de toepassing van gasmotorwarmtepompen met een laag temperatuurtraject. Deze kunnen prima dienen als vervanging van het bestaande cv- systeem met een hoog temperatuur traject.”

Wat is jullie best verkopende product?
“De meest verkochte projecten zijn gaswarmtepompen in een cascade opstelling.”

Wat is het meest duurzame project waar een product van jullie in wordt gebruikt?
“Afgelopen jaren hebben we meerdere renovatieprojecten gerealiseerd waarbij met behulp van de gasmotorwarmtepompen een gebouw van energielabel G naar A is gebracht.”

Waarom zijn jullie partner geworden van Duurzaam Gebouwd?
“Wij zien in Duurzaam Gebouwd een platform dat ons de mogelijkheid biedt de gebruikers te enthousiasmeren om naar alternatieve oplossingen te kijken zoals een warmtepomp op primaire energie.”

Wat verwachten jullie van de markt de komende jaren?
“Op korte termijn wordt de renovatiemarkt belangrijker. Huurders zullen de eigenaren dwingen te investeren in een beter klimaat en een lager energieverbruik. Voor ons geldt dat je dit met behulp van een  gasmotorwarmtepomp kunt realiseren. Dit geldt overigens ook voor  nieuwbouwprojecten waar steeds meer de focus wordt gelegd op duurzaamheid.

Meer informatie: Gasengineering

Deel dit artikel

permalink