Xella nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

We zijn verheugd om te te melden dat Xella partner is geworden van Duurzaam Gebouwd. Een interview met Han den Hartog, marketing-communicatiemanager bij Xella.

 

Wat doen jullie precies?
“Xella is wereldwijd marktleider op het gebied van cellenbeton- en kalkzandsteenproducten. We willen een voorloper zijn op het gebied van duurzame bouwoplossingen. Het op de markt brengen van bouwproducten en bouwsystemen die de vraag naar energie minimaliseren, heeft daarbij prioriteit. Op die manier leveren we een bijdrage aan het terugdringen van het energieverbruik, de daarmee samenhangende CO2-emissies en de klimaatveranderingen die het gevolg zijn.”

Naar wat voor producten is de vraag het grootst?
“Er is veel vraag naar het Massiefblok van Ytong. Dit is een warmte-isolerend blok voor het massief bouwen van energiezuinige gevels. Ook is er veel belangstelling voor de Ytong Multipor minerale isolatieplaat voor het (extra) isoleren van wanden, gevels en daken. Deze plaat is ook bijzonder geschikt in renovatieprojecten.”

Wat zijn jullie best verkopende producten?
“Grote bouwmaterialen als Silka elementen en Ytong separatiepanelen. Met Silka elementen bouwt een aannemer drie keer zoveel vierkante meters per dag als met alternatieve bouwmethoden. Dit komt omdat Xella duidelijke wanduitslagen  uittekent. Hierdoor kan de verwerker direct aan de slag met pér wand gesorteerde elementen en passtukken.”

Wat is het meest duurzame project waar een product van jullie in wordt gebruikt?
“In Ulft verrijst een nieuwe woonbuurt met uitsluitend (extreem) energiezuinige woningen. De 61 woningen worden gebouwd volgens de principes van het Passiefhuis. Voor de bouwconstructie ging de voorkeur uit naar het Ytong CascoSysteem vanwege de bouwsnelheid, de hoge isolatiewaarden en het grote warmteaccumulerende vermogen van cellenbeton. Ytong tekent dus voor alle dragende wanden, binnenwanden en vloeren. De Rc-waarde van de buitengevel komt op 8,3.”

Waarom zijn jullie partner geworden van Duurzaam Gebouwd?
“We zien Duurzaam Gebouwd als een belangrijk platform voor de bouw. We verwachten dat Duurzaam Gebouwd in de nabije toekomst in toenemende mate het leidende podium zal zijn van vragers en aanbieders van ‘duurzame informatie’.”

Wat verwachten jullie van de markt de komende jaren?
“We verwachten dat er steeds meer ingezet zal worden op een duurzame samenleving.  Het in kaart brengen en beheersen van de ecologische aspecten van onze producten is van  groot belang. Ofwel: hoe groot is de invloed van onze producten op de leefomgeving?”

Den Hartog: “Daarbij draait het om onder meer een duurzame winning en gebruik van de nodige grondstoffen, een zo laag mogelijk energieverbruik tijdens de productie en het transport van onze producten naar de bouwplaats , optimale prestaties tijdens de gebruiksfase van een gebouw en mogelijkheden tot recycling. Kortom: de volledige levenscyclus en de milieuprestaties van onze producten.”

Meer informatie: Xella

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Xella Nederland BV