QiVi, een dynamische stoel

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt met QiVi een vernieuwende, op samenwerking gerichte stoel op de markt die zich automatisch aanpast aan de verschillende houdingen van de gebruiker en die langdurig zitcomfort garandeert.

De manier van werken verandert. Taken worden complexer en individuele taken voeren niet langer de boventoon. In plaats hiervan is er steeds meer sprake van werkzaamheden waarbij twee of meer personen samenwerken.

Uit onderzoek van Steelcase blijkt dat 82 procent van de werknemers samenwerkt om hun taken te volbrengen. Joanna Blank, Seating Product Manager bij Steelcase International: "Onze onderzoeken en observaties tonen aan dat mensen een andere houding aannemen wanneer zij in een vergadering zitten dan wanneer zij individuele taken uitvoeren."

Bovendien blijken mensen die in een meeting zitten veelvuldig van houding te veranderen. Blank: "Alleen is ook zo dat maar weinig mensen de moeite nemen hun stoel aan te passen aan een veranderde setting of houding."

Automatische aanpassing
QiVi is een stoel die dynamische ondersteuning biedt doordat het zich automatisch aanpast aan de houding en bewegingen van de gebruiker. Op deze manier garandeert QiVi langdurig zitcomfort.

Stefan Brodbeck van Brodbeck Design, waar QiVi is ontworpen:  "De innovatieve kracht zit ‘m in de combinatie van een kantelbare rugleuning en een schuivende zitting. Dit zorgt voor een hoogwaardige zitbeleving, waarbij mensen zonder extra handelingen te hoeven uitvoeren altijd een optimale ondersteuning hebben, in welke houding zij ook zitten. Mensen kunnen zich op deze manier volledig op de inhoud blijven focussen."

Duurzaam
Qivi is voor 99 procent recyclebaar en bevat geen PVC, de schuimlaag van de zitting bevat geen CFK en HCFK. De stoel is SCS Indoor Advantage Gold gecertificeerd en zal binnenkort het certificaat voor NF Environnement (ISO14024) ontvangen.

Voor QiVi is er een ruime keuze aan milieuvriendelijke stoffen, voorzien van het Oeko-Tex 100 of European flower label.

Meer informatie: Steelcase

Deel dit artikel

permalink