Overijssel: 100 miljoen impuls bouwsector

De provincie Overijssel maakt 10.000 particuliere woningen energiezuiniger in de periode 2012-2014. Het plan maakt deel uit van de grootschalige aanpak van energiebesparing in de gebouwde omgeving door het Rijk.

Minister Donner van Binnenlandse Zaken draagt 5 miljoen euro bij aan het plan. Het plan levert een forse energiebesparing op. Tegelijkertijd krijgt de bouwsector een impuls van ongeveer 100 miljoen euro en werkgelegenheid voor ongeveer 1.000 mensjaren, aldus gedeputeerde Rietkerk.

Voor de uitvoering van het plan in Overijssel is in totaal 20 miljoen euro nodig  De provincie levert een bijdrage van 13 miljoen euro. Minister Donner en gedeputeerde Rietkerk voor Economie, Energie en Innovatie hebben gisteren deze afspraak in de Green Deal bekrachtigd met een handtekening. Naast de investeringen van het Rijk en de provincie nemen de 25 Overijsselse gemeenten een deel van de kosten op zich. Het geld van het ministerie van BZK is bestemd voor proceskosten als kennisuitwisseling, communicatie, maar ook de energieloketten bij de gemeenten in de provincie.

Voor minister Donner staat voorop dat energiebesparing in de gebouwde omgeving noodzakelijk is. Met energiebesparing krijgen bewoners van koop of huurwoningen meer grip op de stijgende woonlasten. Hetzelfde geldt voor eigenaren en huurders van bijvoorbeeld kantoorpanden. De inzet van provincies, maar ook marktpartijen is daarbij essentieel.

Zie ook: Verslag Nieuwe energie in de bestaande bouw

Foto: Minsiter Donner met Gedeputeerde Rietkerk

Deel dit artikel

permalink