Roombox van Schneider

Schneider Electric introduceert daarom het Roombox-concept, een oplossing die de voeding en automatisering van verlichting, HVAC en zonwering bundelt in één volledig geïntegreerde module.  

Beheerders van kantoren zien steeds meer de noodzaak om energiebesparende maatregelen in te voeren. Een belangrijke eis voor het realiseren van energie-efficiency is het op elkaar afstemmen van verschillende systemen. Tegelijkertijd is het van belang dat gebruikers uitgebreid inzicht hebben in het energieverbruik van die systemen.

Roombox
Schneider Electric's Roombox is ontwikkeld in samenwerking met onder meer installateurs, adviseurs, system integrators, vastgoedontwikkelaars en eindgebruikers. De Roombox voedt en bestuurt vier zones wat overeenkomt met ongeveer 100m2 kantoorruimte.

Dit concept kan in de opbouw van de installatie besparingen realiseren op het gebied van ruwe grondstoffen, zoals staal en koper, en materialen. Denk hierbij aan aspecten zoals bekabeling, onderverdeelinrichtingen, kabelwegen en home-run bekabeling. Door de systemen te combineren tot één enkele module wordt op meerdere fronten winst behaald.

Dat begint al bij de installatie, omdat het proces een stuk eenvoudiger en sneller is dan bij afzonderlijke systemen. Ook zorgt de integratie van de systemen voor onderlinge synergie, waardoor grote energiebesparingen mogelijk zijn. 
 
Roombox kan vooraf worden ingesteld en is stekebaar installeerbaar. Dit reduceert de installatietijd, vermindert het risico op de werkvloer en maakt de installatietijd nauwkeuriger voorspelbaar. Na installatie kunnen wijzigingen in zones makkelijk worden doorgevoerd. 
 
Inzicht in energieverbruik
Roombox biedt uitgebreid inzicht in het energieverbruik, zodat gebruikers weten op welke punten ze verder kunnen besparen. Door middel van geavanceerde controllers en de optionele ZigBee-bediening is het mogelijk om de module uiterst accuraat aan te sturen. Het systeem stemt zichzelf af met alle gangbare gebouwbeheersystemen via internationale standaarden zoals KNX of LON.
 
Met behulp van standaard te activeren programma's kan het energieverbruik worden afgestemd op de noodzaak. Bijvoorbeeld: Roombox schakelt licht automatisch uit bij afwezigheid. Dit helpt gebruikers bij het besparen van energie en het drukken van de kosten. 

Meer informatie: Schneider

Deel dit artikel

permalink