BAM Utiliteitsbouw behaalt MVO Prestatieladder & ISO 14001

BAM Utiliteitsbouw is gecertificeerd voor MVO-Prestatieladder Niveau-3 én voor ISO 14001. "Een prestatie van formaat," zegt Michael van Alphen, Business Leader van DNV Business Assurance.

 Van Alphen: "BAM Utiliteitsbouw neemt hiermee als grote speler in de bouwsector een koploperspositie in. Men neemt het milileu én maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus en heeft het beleid en de uitvoering efficiënt georganiseerd. DNV Business Assurance had de verantwoordelijkheid de certificeringsaudit geïntegreerd uit te voeren."

MVO
De MVO Prestatieladder is de certificeringsnorm voor duurzaamheid en maakt het MVO beleid van organisaties aantoonbaar. Concreet voor BAM: maatschappelijke betrokkenheid in projecten, in mobiliteit, in de verduurzaming van eigen panden, duurzaam inkopen en duurzame sales. ,

"AM voert al jarenlang een actief MVO-beleid," zegt Cees van Bohemen, hoofd KAM. "Wij hebben de laatste jaren veel verbeterd. In offertetrajecten biedt BAM nu een duurzame variant aan, zelfs ongevraagd. In de uitvoering zien we anno 2011 attente bouwers, die rekening houden met de omgeving, het milieu en belangen van betrokkenen."

Denk aan de aandacht voor veiligheid in de omgeving waar gebouwd wordt, schets Van Bohermen. "Een resultaat van het programma De Bewuste Bouwer, waarvan BAM één van de initiatiefnemers is. BAM is ervan overtuigd dat dit soort initiatieven goed is voor de gehele bouwsector."

Wat voor de buitenwereld nog onzichtbaar bleef, waren het beleid en de resultaten als gevolg van de nieuwe houding. Daarom besloot BAM, in samenspraak met hun certificerende instelling DNV Business Assurance, het beleid en de uitvoering ervan zichtbaar te maken met behulp van de norm MVO Prestatieladder.

Deel dit artikel

permalink