Uitstel invoering nieuwe energieprestatienorm

Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de beslissing voor het invoeren van de energieprestatienorm voor gebouwen (EPG) uitgesteld.

In overleg met bouwpartijen beslist de minister voor het eind van het jaar of de energieprestatie-eis per 1 april 2012 of per 1 juli 2012 ingaat voor nieuwe gebouwen.

De invoering van de nieuwe norm stond gepland voor 1 januari 2012. De afspraak was hierbij dat de EPG-regels en bijbehorende software drie maanden voor de invoering van de norm beschikbaar zouden zijn voor bouwende partijen. Doordat deze EPG pas eind dit jaar beschikbaar is, wordt de invoering van de nieuwe norm uitgesteld.

Tegemoetkoming
Minister Donner komt hiermee tegemoet aan het verzoek van diverse partijen uit de bouwsector, waaronder de BNA, Bouwend Nederland, Neprom, Uneto/VNI en NL Ingenieurs.

De energieprestatienorm EPG wordt ingevoerd omdat de nieuwste technieken op het gebied van energiezuinig bouwen niet goed beoordeeld kunnen worden met de huidige Energie Prestatie Norm (EPN).

Bron: Architectenweb

Deel dit artikel

permalink