Handleiding energiezuinige bedrijventerreinen

Met de digitale handleiding energiebesparing kunnen overheden, ondernemers, parkmanagers en ontwikkelaars profiteren van kennis- en ervaringen uit diverse (energiezuinige) projecten.

Het gaat om kennis over zowel bestaande als nieuwe bedrijventerreinen. Zowel collectieve als individuele energiemaatregelen komen aan bod.

Kostenvoordelen
In de praktijk blijkt dat niet alle kansen worden benut om te komen tot een energiezuinig bedrijventerrein. Voor overheden is niet altijd duidelijk welke stappen moeten worden genomen in het ruimtelijk planproces om een energiemaatregel te realiseren op een bedrijventerrein.

En ondernemers zijn zich niet altijd bewust van de grote kostenvoordelen van energiebesparende maatregelen op hun bedrijfsvoering.

Handreiking
De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de handreiking, die te vinden is op http://www.energiezuinigebedrijventerreinen.nl

Zo is er informatie over technische randvoorwaarden aan energiemaatregelen en hoe ondernemers elkaar kunnen helpen om samen te komen tot een doelmatige energiezuinige bedrijfsvoering. 
  
De digitale Handleiding is in opdracht van het ministerie I&M samen met het voormalig Platform Energietransitie Gebouwde Omgeving (PeGO) ontwikkeld. 

Deel dit artikel

permalink