Database lokale energieprojecten

TNO en het Centrum voor Energievraagstukken (CvE) gaan een kennisbank inrichten voor lokale duurzame energieprojecten. Daarvoor hebben zij een gezamenlijke website gelanceerd getiteld Kennisbanklokaleenergievoorziening.nl.

De kennis over duurzame energievoorzieningen is nu nog vaak versnipperd. De kennisbank van TNO en CvE wil de kennis uit verschillende vakgebieden aan elkaar koppelen.

Omdat de duurzame energieprojecten vaak lokaal uitgevoerd worden is het niet vanzelfsprekend dat de opgedane kennis ook voor andere vergelijkbare lokale projecten gebruikt kan worden.

Vernbinden van kennis
Door op een efficiënte wijze samen te werken kunnen het CvE en TNO samenhang brengen in de bestaande kennis en de nieuwe kennis effectief opbouwen. Het verbinden van kennis uit verschillende wetenschappen neemt daarbij een belangrijke rol in.

De beide partijen zijn van plan om in de database ook nieuwe kennis op te bouwen over onder meer samenwerkingsvormen, contracten, financieringsvragen, een optimale energiemix en ruimtelijke ordening.

Meer informatie: Kennisbank

Bron: Energie+

Deel dit artikel

permalink