Duurzaam najaarsoffensief Maastricht

Wethouder Albert Nuss wil Maastrichtenaren het besef geven om te gaan investeren in duurzame energie.

Drijfveer voor Nuss is het feit dat energie een steeds schaarser en daardoor duurder goed wordt.  Daarnaast heeft Maastricht als target om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Nuss: “Er moet gekeken worden naar goedkopere, duurzame en groene alternatieven.  Die zijn er meer dan de burger vaak beseft.”

Toer
Om het een en ander aan te wakker start dit najaar een duurzaamheidstoer door heel Maastricht. De toer bestaat uit verschillende onderdelen.

Wethouder Albert Nuss: “Willen we als stad onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid halen, dan kan dat niet zonder onze burgers. Als gemeente moeten we daarom de inwoners van de stad helpen om duurzamer te gaan leven. Met deze duurzaamheidstoer helpen we ze op weg.”

Energiemarkten voor bewoners
De gemeente organiseert samen met regionale en lokale ondernemers, milieuorganisaties, woningbouwcorporaties en de Provincie Limburg vier energiemarkten.

Burgers krijgen tips over energiebesparing, informatie over isolerende maatregelen en uitleg over subsidiemogelijkheden voor huiseigenaren.

Adviespunt Duurzaam (ver)bouwen
Vanaf eind november start een adviespunt Duurzaam (ver)bouwen voor burgers met plannen om hun woning energiezuinig te (ver)bouwen. Een energieadviseur houdt wekelijks op donderdag van 17-19 uur een spreekuur bij het GemeenteLoket.

Op deze plek komt ook een tentoonstelling over Duurzame Ontwikkeling om burgers op een toegankelijke manier te informeren over verschillende aspecten van duurzaamheid. Er komt ook een (digitale) ideeënbus te staan waar burgers hun plannen en ideeën kunnen aandragen op het gebied van duurzaamheid.

Bron: Maastricht Aktueel

Deel dit artikel

permalink