Suggesties voor duurzaam Dordrecht

Een proef windenergie voor burgers, een fonds energiebesparing, meer groen en blauw in de stad en bevorder hergebruik van leegstaande gebouwen. Een greep uit de oogst aan duurzame ideeën die een oproep van het platform Duurzaamheid Dordrecht heeft opgeleverd.

Het platform vraagt de gemeenteraad om in de komende behandeling van de begroting aan het college van B en W voor te stellen hier extra op in te zetten.

Vijf onderwerpen
Het platform hield in september een goed bezocht Duurzaamheidcafé in het duurzaamheidscentrum Weizigt. Er werd een top vijf van duurzame onderwerpen gemaakt die de komende jaren kunnen worden opgepakt in Dordrecht.

Deze ideeën zijn nu aangeboden aan de gemeenteraad. Het gemeentebestuur heeft duurzaamheid benoemd als belangrijk speerpunt van zijn beleid. Het platform biedt met deze voorstellen kansen voor een duurzame plus bovenop het bestaande beleid en vindt het van belang dat naar nieuwe duurzame mogelijkheden wordt gekeken.

De voorstellen uit de stad lopen uiteen van een pilot windenergie voor burgers en de opzet energiecoöperatie, tot hergebruik leegstaande gebouwen, milieuzonering van de binnenstad, meer duurzaam toeristisch bezoek, centrale distributie in de binnenstad met elektrische voertuigen. Verder wordt onder meer aandacht gevraagd voor de participatie van (buurt-) bewoners en stadslandbouw en het duurzaam organiseren van evenementen.  

Het platform hoopt dat de gemeenteraad voorstellen serieus wil laten bekijken en ze een perspectiefvolle plaats willen geven in de ontwikkeling naar een duurzamer Dordrecht.

Bron: Gemeente Dordrecht

Deel dit artikel

permalink