Oplaadpunten van EV-Box

Laadpunten zijn belangrijk voor elektrisch rijden. EV-Box heeft een compleet assortiment ontwikkeld voor gebruik in de openbare ruimte, private ruimte en thuis. Eenvoudig in gebruik en veilig.

 

Voor openbare locaties heeft EV-­Box een laadzuil ontwikkeld met in de onderkant een netbeheerdersbox (die apart te verzegelen is), en een hoofdschakelaar. De netbeheerdersbox heeft een IP67 classificatie en voldoet aan alle eisen en veiligheidsvoorschriften van de netbeheerders. 

De laadzuil is voorzien van twee laadpunten (Type 2), RFID reader, Mode 3 controller, GPS positiebepaling en GSM communicatie module. Verder is elk laadpunt apart afgezekerd. Hierdoor zullen de overige functies en het andere laadpunt gewoon blijven functioneren in geval van een gebruikersfout. 

Via de BackOffice is de laadzuil te beheren en kan de status worden bekeken. De toegangscontrole en transactiehistorie is via de webinterface te beheren en  inzichtelijk gemaakt. De beheerder kan zelf de tarieven vastleggen en publiceren middels GoogleMaps.  

Meer informatie: EV-Box

Deel dit artikel

permalink