Academy NL nieuw cursusinstituut voor bouw en installatie

Een aantal stichtingen en brancheorganisaties in de bouw en installatietechniek hebben hun krachten gebundeld in het cursusinstituut 'Academy NL'. Hier worden opleidingen, cursussen, in company-trainingen en bijscholingen ontwikkeld voor vakmensen in de duurzame bouw, installatie en onderhoud.
De initiatiefnemers hebben enerzijds geconstateerd dat in deze branches de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en cursussen stagneert.

Anderzijds ontbreekt het volgens Academy NL aan een opleidingspakket om energiebesparing en beperking van CO2-uitstoot in de bouw structureel te bevorderen. In deze vorm van innovatief opleiden ziet Academy NL haar toekomst.

5 vakgebieden
Academy NL gaat van start met leergangen in vijf vakgebieden: de LTV Academy, de Passief Bouwen Academy, de Ventilatie Academy, de Warmtepomp Academy en de Zonne-Energie Academy. Mogelijk worden hier later andere vakgebieden aan worden toegevoegd. Naast opleidingen binnen de specifieke vakgebieden wordt uiteraard ook gewerkt aan geïntegreerde opleidingen, met aandacht voor de samenhang van de vakgebieden.

Voor de uitvoering van de opleidingen werkt Academy NL samen met specialistische partners. Dat zijn vooralsnog DWA (energie, installatie), KPE (bouw, makelaardij) en PMIA/TU Delft (architectuur, bouwfysica). Het is de bedoeling dat er meer partners aansluiten.

Meer informatie: Academy NL

Deel dit artikel

permalink