Gezocht: Cradle to Cradle-producten

Het C2C ExpoLAB in Venlo is op zoek naar producten die voldoen aan het Cradle-to-Cradle principe (C2C) en die kunnen worden toegepast in grote bouwprojecten in de regio Venlo, zoals het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo. Bedrijven worden opgeroepen om hun producten aan te melden.

Het C2C ExpoLAB is door de gemeente Venlo opgericht om invulling te geven aan de C2C-ambitie van de regio Venlo, die als eerste regio ter wereld de principes van C2C heeft omarmd.

De eerste opgave van het C2C ExpoLAB is het verzamelen en delen van kennis en ervaring over het toepassen van de C2C-principes in onder andere bouwprojecten, bedrijven en onderwijs.

Stadskantoor
Het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo is het eerstvolgende bouwproject in de regio dat volgens de C2C principes is ontworpen en zal worden aanbesteed. Het gebouw van 13.500 m2 en de parkeergarage voor circa 400 parkeerplekken worden gerealiseerd in het plangebied Maaswaard in Venlo.

De Europese aanbesteding start naar alle waarschijnlijkheid in oktober 2011 en wordt begeleid door BBN adviseurs. De gunningsfase staat gepland voor begin 2012. Meer informatie over het project stadskantoor staat op www.venlovernieuwt.nl

Inbreng ExpoLAB
De inbreng van het C2C ExpoLAB is gedurende het ontwerpproces van het stadskantoor zeer waardevol gebleken. Enerzijds leverde het project veel nieuwe informatie voor het C2C ExpoLAB en anderzijds leverde het C2C ExpoLAB informatie over C2C producten en de wijze waarop ze in het ontwerpproces geïmplementeerd kunnen worden.

Zowel de gemeente Venlo als het C2C ExpoLAB willen de positieve ervaringen uit het afgelopen ontwerpproces verder uitbouwen. Om die reden worden de bouwwereld en de toeleverende industrie uitgenodigd om hun C2C-producten bij het C2C ExpoLAB aan te leveren en te laten registreren, met het nieuwe stadskantoor (of andere projecten) in gedachte als mogelijke showcase.

De productenbibliotheek van het C2C ExpoLAB zal het project nieuw stadskantoor Venlo "voeden" met de geregistreerde producten en andere ontwikkelingen uit de markt.

Bibliotheek
Via de website zijn de producten en materialen terug te vinden. In de bibliotheek zijn, naast C2C-gecertificeerde producten, ook andere productcategorieën opgenomen.

Hier staan onder andere toepassingen die nog geen certificaat hebben, maar wel bezig zijn met certificering. De C2C producten kunnen worden geregistreerd door het bijbehorende formulier in te vullen.

Zie ook: Venlo krijgt C2C Stadskantoor

Deel dit artikel

permalink