Twee ton voor nieuwbouw SOZAWE

De groningse wethouder Elly Pastoor neemt 22 september een subsidiecheque ter grootte van 200.000 euro in ontvangst voor de nieuwbouw van het SOZAWE.

De subsidie is bedoeld om bij de bouw van het nieuwe gebouw van de dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) ervaring op te doen met vernieuwingen in het bouwproces en voor het inhuren van expertise op het gebied van duurzaamheid.

Monitoren
De nieuwbouw van SOZAWE (17.000 m2) draagt bij aan het realiseren van één van de duurzaamheidsambities van het gemeentebestuur voor een energieneutraal Groningen in 2035. Kenmerken van het ontwerp zijn o.a. CO² neutraal en het voorkomen van onnodig energiegebruik.

Met de door het ministerie van Economische Zaken toegekende 200.000 euro subsidie wil de gemeente Groningen meten in hoeverre de theoretisch berekende energiezuinige waarden van het ontwerp ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Niet alleen tijdens de ontwerpfase maar ook gedurende een periode van drie jaar na het gereedkomen van de nieuwbouw.

Leertraject
De ervaringen met energiezuinige bouw die de gemeente Groningen opdoet, vormen de bijdrage voor een kennis- en leertraject waaraan ook andere gemeenten in Noord-Nederland deelnemen.

Alle bouw- en ontwikkelpartijen in Nederland kunnen van de opgedane kennis en ervaring profiteren. Innovatieve technieken en werkzaamheden die bij het ene project succesvol zijn, kunnen vervolgens makkelijker bij andere projecten worden toegepast.

Meer informatie: Nieuwbouw SOZAWE

Deel dit artikel

permalink