Navos Klimaattechniek exposant Duurzaam Gebouwd-Plein

4 tot 6 oktober vindt in de Brabanthallen in Den Bosch de Beurs Energie plaats. Duurzaam Gebouwd is er aanwezig met het Duurzaam Gebouwd Plein. Met enige regelmaat stellen wij de exposanten voor, dit keer Ryanne Ruijsbroek van Navos Klimaattechniek.

Wat doet uw bedrijf?
"Navos is een technische handelsonderneming en importeur van innovatieve, duurzame, milieu-vriendelijke en energiebesparende producten en systemen voor de gebouwde omgeving.  De producten die Navos levert staan garant voor een hoog comfort en behaaglijkheid."

Wat voor producten leveren jullie?
"
Binnen ons leveringsprogramma met producten van hoge kwaliteit kan de bezoeker op de Beurs Energie op onze stand informatie vinden over beton kernactivering met lucht, oppervlakte afgiftesystemen, warmtepompen, aardcollectorsystemen en tochtvrije luchtverdeelarmaturen. Hiermee richten wij ons op projectontwikkelaars, architecten, adviseurs en  installatiebedrijven."

Wat is uw meest unieke product?
"We hebben twee innovatieve producten die een belangrijke bijdrage leveren aan 'duurzaam en energiebesparing'. Dit zijn tevens schoolvoorbeelden van integraal ontwerpen."

1. BOA (Beton Oppervlakte Activering) is een superieur alternatief voor betonkernactivering. BOA, fabrieksmatig instorten van capillaire klimaatmatten in een breed plaatvloer, heeft een reactietijd van < 10 minuten, levert ca. 75W/m2 verwarmingscapaciteit en 80W/m2 koelcapaciteit. Er zijn geen naverwarmers of nakoelers nodig.

Het systeem munt uit door hoog comfort en grote energiebesparing. Het systeem is zeer comfortabel en behaaglijk. Door de extreem lage aanvoertemperatuur in de winter van 30ËšC wordt een niet te evenaren energiebesparing bereikt.
Voor nieuwbouw is dit de meest duurzame, comfortabele en energiezuinige oplossing van dit moment.

2. ConcretCool (Betonkern activering met lucht) is nog een innovatief systeem van Navos. Met ConcretCool wordt gratis met de voorgeschreven hoeveelheid ventilatielucht gekoeld. Ventilatielucht van bijv. 12 °C gaat door aluminium beribde buizen in de kern van de betonvloer. 

Na 7-10m2 beribde lengte is de lucht opgewarmd naar 21 °C en kan als verdringingslucht worden ingeblazen. Het systeem is geschikt om warmtelasten tot 80W/m2 af te voeren. De vloer, of liever gezegd het dek, functioneert daarbij als tijdelijke buffer.

Wat verwacht u van de beurs?
"
Wij hopen veel te kunnen netwerken met interessante partijen en de bezoekers enthousiast te maken voor onze innovatieve systemen: Beton Oppervlakte Activering (BOA) en Beton Kern Activering met lucht."

Meer informatie: Navos  

Deel dit artikel

permalink