Dutch Green Building Week 2011: Dag 2 van de Parade  van Duurzaamheid

Enkele activiteiten uit de Dutch Green Building Week nader belicht.

Tijdens de workshop - Rekenen aan de verduurzaming van bestaand vastgoed , gaf Prof. ir.  Hans de Jonge, directievoorzitter van de Brinkgroep Eindhoven, een inspirerende lezing over leegstand.

Daarna volgde een presentatie over het keurmerk BREEAM NL Bestaande bouw en Gebruik, met aandacht voor de eerste vijf gecertificeerde projecten van SER, DWA, ANWB, ING en Kennedy Wilson/Bank of Ireland. een visie van een Brabantse Gemeente.

In een rollenspel werd met een kosten- en opbrengstentool een case voor een gebouw uit 1963 uitgewerkt. In een groep kwamen de huurder en de eigenaren, samen met de gemeente, tot een verduurzaming van een G- naar een D-label.

Masterclass
Dong Cao, projectmanager DGBC vertelt: "Vanochtend ben ik gestart met een masterclass van Anke van Hal. Een inspirerende lezing wat anders denken op kan leveren en ogenschijnlijk kleine variaties het verschil kan zijn tussen succes en falen van duurzame implementaties."

EPD
In een bijeenkomst van  InterfaceFLOR in Scherpenzeel werd uitleg gegeven over milieuprestatieverklaring (EPD) voor producten, een eenduidige manier van in het kaart brengen van o.a. LCA en schadelijke stoffen.

De EPD meet de prestaties en is een driver voor duurzame innovaties bij InterfaceFLOR. Duurzaamheid kost niet meer geld, bij InterfaceFLOR hebben ze ruim 430 miljoen bespaard in de afgelopen jaren door duurzamer te produceren.

Foto: Hans de Jonge van de Brinkgroep Eindhoven.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council