Lancering Gedragscode voor duurzame eindgebruikers

Wim Ledder, voorzitter van Facility Management Nederland (FMN), heeft samen met de DGBC - tijdens de kick-off van de Dutch Green Building Week een zogenaamde "Gedragscode voor duurzame eindgebruikers" gelanceerd.

De gedragscode is een initiatief van FMN en de Dutch Green Building Council (DGBC) en heeft als doel het gezamenlijk stimuleren van de verduurzaming van de werkomgeving alsmede het versnellen van de verduurzaming van gebouwen.

Eigen verantwoordelijkheid
Wim Ledder: "De eindgebruiker speelt een belangrijke rol in de verduurzaming. FMN en DGBC willen met deze code de eindgebruikers bewust maken van de rol die zij kunnen spelen en hen stimuleren om hierin hun eigen verantwoordelijkheid te nemen."

Zowel FMN als DGBC zullen hun leden gaan uitnodigen om de code te tekenen.

Implementatie
Ledder: "Met de ondertekening van de code geven partijen aan dat duurzaamheid van de werkomgeving in het beleid van de organisatie is opgenomen of zal worden ontwikkeld en geïmplementeerd in 2012. Daarnaast vragen we organisaties hun kennis en ervaring te delen met anderen."

FMN zal in samenwerking met DGBC een aantal workshops gaan ontwikkelen voor FMN-leden en andere belangstellende gebruikers. Doel is bewuste duurzame eindgebruikers en eindgebruikers die dat willen worden, bij elkaar te brengen om kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast zullen er handreikingen komen om duurzaam te acteren.

Gedragscode voor duurzame eindgebruikers

         Doelstellingen

Meer informatie: DGBC
Meer informatie FMN

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council