Innovatieve grondverhardingen, TONN

De klimaatconcepten van TONN creëren meerwaarde op ecologisch, economisch en sociaal gebied.

De basis van elk klimaatconcept bestaat uit het duurzaam verharden van oppervlakten. Hiervoor gebruikt TONN drie basisproducten: CO2-neutraal geproduceerde roosters, bamboecomposiet en een innovatief drainagesysteem, die alle drie uitstekend met elkaar te combineren zijn.

Hiermee is het bedrijf uit Heerenveen een belangrijke speler bij het innovatief en duurzaam inrichten van openbare-, particuliere- en bedrijfsomgevingen.

Klimaatconcepten
De klimaatconcepten zijn onderverdeeld in: Beroosteren, Bamboe en Aquadyne. Met de roosters heeft TONN vier duurzame klimaatconcepten ontwikkeld: Eco Plus Rooster, Natuursteen Plus Rooster, Sedum Plus Rooster en Bamboeterras Pro.

De roosters waar TONN mee werkt zorgen voor een stabiele, waterdoorlatende oppervlakte en tasten de ondergrond niet aan. Plassen water zijn verleden tijd. Het Eco Plus Rooster is gevuld met een kokos zwelblokje, waar gras probleemloos op groeit. Hierdoor wordt grondtransport teruggebracht.

Met dit klimaatconcept kunnen bijvoorbeeld groene parkeer- en camperplaatsen worden aangebracht, die uitstekend gemarkeerd kunnen worden met het Natuursteen Plus Rooster.

Speciaal voor isolerende - en in sommige gemeenten gesubsidieerde - groendaken heeft TONN het klimaatconcept Sedum Plus Rooster ontwikkeld. Sedumbeplanting wordt in de roosters geplaatst en kan zo rechtstreeks op daken worden aangebracht.

Het Bamboeterras Pro is een combinatie van roosters met bamboe vlonderplanken. De bamboe vlonderplanken zijn al van tevoren op de roosters aangebracht, waardoor er in zeer korte tijd een duurzaam en stabiel bamboeterras kan worden aangelegd. De vlonderplanken zijn ook als los klimaatconcept verkrijgbaar.

Drainagesysteem van gerecycled afval
Met het klimaatconcept Aquadyne Drainage biedt TONN een uniek drainagesysteem dat op CO2-neutrale wijze is geproduceerd van gerecycled afval. Aquadyne slaat water op en voert het af. Daarom kan Aquadyne ook uitstekend onder de roosters en onder het bamboe gelegd worden.

Door de grote waterbuffering van het Aquadyne, is het ook mogelijk om gras of sedumbeplanting rechtstreeks op het materiaal aan te brengen. De toepassingen zijn zeer veelzijdig.

Aquadyne is geschikt voor het draineren van bijvoorbeeld sportvelden, paardenbakken en groene parkeerdaken, maar is ook te gebruiken als dijkversteviging of voor verticale beplanting. De klimaatconcepten van TONN zijn geschikt voor zowel tijdelijke als permanente.

Meer informatie: TONN

Deel dit artikel

permalink