Duurzaamheid infra-bouw meetbaar door Duurzaamheidskompas

TNO ontwikkelt in samenwerking met Dura Vermeer het Duurzaamheidskompas: een instrument waarmee opdrachtgevers en opdrachtnemers binnen infrastructurele projecten, transparante en objectieve duurzaamheids-afwegingen en -beoordelingen kunnen maken.

Infrastructurele werken hebben een grote impact op CO2-uitstoot, geluidshinder en het gebruik van de leefruimte. Duurzame oplossingen die deze impact omlaag brengen worden steeds belangrijker.

Transparant en eenduidig
Sten de Wit, portfoliomanager duurzame infrastructuur bij TNO: "Het kompas stelt opdrachtgevers in de gelegenheid de geldende duurzaamheidseisen al in de ontwikkel- en ontwerpfase transparant en eenduidig te omschrijven. Hierdoor kunnen zij beter beoordelen in welke mate de voorgestelde oplossingen  aan deze eisen  voldoen, waardoor voor opdrachtnemers helder en meetbaar wordt hoe de opdrachtgever duurzaamheidsaspecten beoordeelt en weegt. De opdrachtnemers kunnen op hun beurt hun oplossingen hier optimaal op toespitsen.".

Participeren
Geïnteresseerde partijen worden van harte uitgenodigd om kennis te nemen van of deel te nemen aan de verdere ontwikkeling van het Duurzaamheidskompas. Dit om het instrument zo snel mogelijk compleet en operationeel te hebben.

Meer informatie: Projectpagina TNO 

Deel dit artikel

permalink