Team Revolt House op Lowlands 2011

Team Revolt House presenteert een 1-op-1 maquette van het Revolt House waarmee zij in 2012 deelnemen aan de internationale Solar Decathlon op Lowlands 2011!

De mock-up zal getoond worden van 19 tot en met de 21 augustus, als onderdeel van Future Vinex Island op Llowlab, het duurzaam eiland van Lowlands. In de ronde tent (10 meter in diameter) vinden gedurende het festival diverse activiteiten rondom het thema 'duurzaamheid' plaats.

Llowlab op Lowlands
A Campingflight to Lowlands Paradise, ook wel bekend als Lowlands, is een muziek festival, dat jaarlijks in Nederland wordt gehouden. Lowlands is een van de grootste en meest populaire muziek festivals in het land, met ongeveer 55.000 bezoekers en meer dan 200 acts. Op Llowlab zijn wetenschappelijke en technologische hoogtepunten op het gebied van duurzaamheid te vinden.

Revolt House team
Het Delftse Revolt House team, een samenwerking tussen de faculteit Bouwkunde en studenten van de Energy Club, is een van de twintig teams geselecteerd door het Spaanse Ministerie van Ontwikkeling voor de Solar Decathlon 2012.

Het team moet een huis dat volledig zelfvoorzienend is en alleen gebruik maakt van zonne-energie ontwerpen. Het TU Delft-team is het enige Nederlandse team dat deelneemt aan de Solar Decathlon 2012.

Solar Decathlon
De Solar Decathlon is een jaarlijkse internationale competitie, die is gericht op bewustwording van de mogelijkheden van duurzame architectuur. De wedstrijd wordt ieder jaar gehouden, afwisselend in de Verenigde Staten en Europa. De Solar Decathlon 2012 zal worden georganiseerd door de Spaanse regering, de stad Madrid en de Europese Unie en vindt plaats in Spanje

Meer informatie Filmpje Revolt House
Meer informatie De Revolt House tent op het Future Vinex Island

Deel dit artikel

permalink