Regelgeving bottleneck bij duurzaamheid

Hoewel duurzaamheid als thema nog altijd aan belang wint, is het te vaak nog geen structureel onderdeel van het bouwproces. Duidelijke regelgeving is volgens fabrikanten de belangrijkste noodzakelijke verandering om duurzaamheid in de komende jaren structureel onderdeel te maken van het bouwproces. Dit blijkt uit onderzoek van BouwKennis.

Het onderzoek van BouwKennis wijst uit dat bij gemiddeld 44% van de partijen in de bouwketen duurzaamheid tijdens het laatste project in hoge mate een rol speelde. Hoe wordt volgens de keten de volle 100% bereikt?

Om dit te onderzoeken is de bouwketen gevraagd wat volgens hen de noodzakelijke veranderingen zijn om duurzaamheid in de komende jaren structureel onderdeel te maken van het bouwproces. Deze vraag is gesteld aan uitvoerende partijen, architecten, ontwikkelende partijen en fabrikanten.

Fabrikant noemt regelgeving
Fabrikanten noemen duidelijke regelgeving het vaakst als noodzakelijke verandering om duurzaamheid in de komende jaren structureel onderdeel te maken van het bouwproces. Dit aspect wordt met 70% het meest genoemd door installatiefabrikanten, op de voet gevold door fabrikanten van afbouwmaterialen.

Meer informatie Bouwkennis.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BouwKennis BV