Geen zorgen over leegstaande kantoren in Almere

Een kwart van de kantoorruimten in Almere staat leeg. Dat is veel, maar niet verontrustend. Aldus de gemeente Almere in een reactie naar Almere Vandaag.

Almere had in 2010 een kantorenvoorraad van ongeveer zeshonderdduizend vierkante meter, daarmee heeft Almere ongeveer vijf procent van de kantorenvoorraad in de Metropoolregio Amsterdam.De leegstand van kantoren in Almere is ongeveer 150.000 vierkante meter.

Niet ongunstig
"Een groot aanbod van kantoren in Almere hoeft niet per definitie ongunstig te zijn", schrijft de gemeente in een reactie op de berichtgeving over dit onderwerp eerder in Almere Vandaag. 

"Direct beschikbaar aanbod van moderne kantoorgebouwen is nodig om bedrijven met een huisvestingsvraag en een korte vestigingstermijn te kunnen huisvesten. Tot voor kort had Almere geen modern aanbod beschikbaar voor grote gebruikers. Het nieuwe aanbod vervult in deze een goede functie."

Het nieuwe aanbod bestaat uit de nieuwe kantoorruimten in de grote torens van WTC Almere.

Toch nog even wachten
Ondanks dat de huidige leegstand niet tot zorgen leidt op het stadhuis, wordt er voorlopig nog wel gewacht met de bouw van de derde toren van het WTC, daarvoor is er toch te weinig vraag op dit moment.

Foto: WTC Almere.

Bron: Almere Vandaag

Deel dit artikel

permalink