Recyclebaar bouwbord

In Veenendaal wordt bij het project Engelenweide gebruik gemaakt van een duurzaam bouwbord.

Veenendaal kent de primeur van het eerste duurzame bouwbord. Een waterbestendig doek, met informatie over het project, is bevestigd aan een stapel gebruikte pallets en houten balken.

Ingenious Vastgoed wil hiermee aandacht vbestig op duurzaamheid en het hergebruik van pallets bevorderen. "Vanaf bestaan onze bouwborden uit gebruikte materialen", zegt Johan van den Essenburg van Ingenious. "Eerst werden hiervoor nieuwe houten balken en platen gebruikt."

De constructie is bedacht door het Veenendaalse communicatiebureau EF2, naar aanleiding van een door Ingenious Vastgoed uitgeschreven tender.

Engelenweide
Ingenious vastgoed houdt zich momenteel bezig met  het project Engelenweide gelegen aan de rand van het Petenbos in Veenendaal. Het project bestaat uit elf vrijstaande woningen en twee vrije bouwkavels. Kopers hebben bij dit grote project veel vrijheid ten aanzien van onder meer de indeling, eventuele uitbouwmogelijkheden en gevelstenen.

De woningen hebben standaard WKO-installaties met waterpomp. Door deze installatie bevat iedere woning straks een eigen duurzame energievoorziening. Met deze toepassing besparen de kopers al snel enkele tientallen procenten per jaar op de energierekening.

Het doek op het bouwbord, wordt bij afronding van de bouw, verwerkt tot een ludiek en vooral bruikbaar geschenk voor de kopers.

Meer informatie: Ingenious

Deel dit artikel

permalink