Aa en Maas wil duurzaam gebruik hemelwater

Het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas stelt tot eind 2015 € 850.000 beschikbaar voor projecten die ertoe bijdragen dat het hemelwater op een duurzame manier wordt verwerkt of hergebruikt en niet meer wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuivering, zo is te lezen in het Brabants Dagblad.

Bestuurslid Francien van de Ven-Van Lee: "Op dit moment pompen gemeenten en waterschap enorme hoeveelheden schoon regenwater over grote afstanden naar de rioolwaterzuiveringen.Dat kost onnodig geld en het rioolstelsel kan bij hevige regenval de grote hoeveelheden niet aan."

Daarnaast laat de huidige droge periode weer zien hoe kostbaar schoon oppervlakte- en grondwater is, meent Van de Ven-Van Lee. "Gemeenten investeren de komende jaren in duurzame oplossingen. Als waterschap willen wij het slimmer omgaan met (hemel)water in stad en dorp stimuleren."

Het waterschap investeert in de aanleg van groene dakan, die hemelwater opvangen en vasthouden. Daarnaast wil het waterschap de markt uitdagen om met slimme ideeën te komen om hemelwater te verwerken en wordt er geïnvesteerd in voorlichting.

Bron: Brabants Dagblad

Deel dit artikel

permalink