Facilitair managers steken licht op in pilotproject

Onlangs rondde Agentschap NL - in opdracht van de Taskforce Verlichting - de pilot 'Facilitair managers en verlichting' af.

De pilot werd in het najaar van 2010 ingezet met facilitair managers van diverse organisaties om inzicht te krijgen in de succes- en faalfactoren bij de overstap naar energiezuinige verlichting.

Uit de pilot blijkt onder meer dat het enorme besparingspotentieel op het gebied van verlichting in de utiliteitsbouw beter kan worden benut door enerzijds projectmatig naar verlichting te kijken en anderzijds niet te lang in de voorbereiding te blijven hangen.

De pilot 'Facilitair management en verlichting' ging in oktober 2010 van start met facilitair managers en -medewerkers van Rabobank Westland, de Gemeente Den Haag, Universiteit Tilburg, Fontys Hogescholen en het Kennemer Gasthuis. Deze deelnemers brachten allen een concrete case in en kwamen tot en met april 2011 verschillende keren bij elkaar onder leiding van ervaren adviseurs.

Tijdens de bijeenkomsten wisselden de deelnemers ervaringen en kennis uit, waarvan nu ook andere facilitair managers kunnen leren.

Meer informatie: Uitkomsten van de Pilot

Deel dit artikel

permalink