Open innovatie is de boodschap

"De aangewezen manier om verder te komen met duurzaam bouwen is kennis delen en samen innoveren." Aldus prof. ir. Elhpi Nelissen in haar intreerede More is less Duurzaam bouwen en bouwen aan duurzaamheid aan de TU Eindhoven. 

Samenwerking tussen het onderwijs, de bouwwereld en het onderzoek zijn essentieel. De TU/e kan daarin het verschil maken. Open innovatie is de boodschap. "  Elphi Nelissen is hoogleraar Building Sustainability aan de faculteit Bouwkunde van de TU/e en decaan van dezelfde facultei en houdt 8 juli haar intreerede aan de TU/e.

Thema
Nelissen koos als thema: 'More technology is less waste' afgekort tot 'More is less'. Prof. Nelissen besloot haar rede aldus: "Onderwijs, onderzoek, kennisvalorisatie en ondernemen moeten hand in hand gaan om onze wereld een beetje beter en leefbaarder te maken. Dat levert een mooie opdracht op waarvoor ik me met veel plezier en overtuiging de komende jaren samen met alle mensen om mij heen wil inzetten."

Link naar de Intreerede van Elphi Nelissen

Over Prof. ir. Elphi Nelissen
Elphi Nelissen (1959) studeerde in 1983 af aan de TU/e in de richting Bouwfysica. Na ruim acht jaar werkzaam te zijn geweest bij een ingenieursbureau besloot zij in 1991 haar eigen ingenieursbureau op te richten.

Nelissen Ingenieursbureau B.V. richt zich op duurzame installatietechniek en bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. Het bureau groeide in twintig jaar van een eenmanszaak tot een bedrijf met 70 medewerkers en is gespecialiseerd in projecten die zich onderscheiden door duurzame installatietechniek en gezonde leefomgeving.

Elphi Nelissen is sinds juni 2011 hoogleraar Building Sustainability aan de TU/e en is de eerste vrouwelijke decaan aan de TU/e. 

Deel dit artikel

permalink