Permacultuur - paradigma voor integraal ontwerp

In 1996 verscheen Tuinen van Overvloed als eerste Nederlandstalige boek over permacultuur. Voedsel was in Nederland volstrekt geen onderwerp: problemen met voedsel? De supermarkten liggen er vol mee!

De tijdgeest zit inmiddels in een kentering, en de permacultuur blijkt in uiteenlopende situaties - ver/dichtbij, stad/land - werkelijk iets te kunnen betekenen voor het soort problemen waarop geen pleister meer te plakken valt; ruimte, bodem, water, energie, klimaat enzovoort.

Voedsel is daarbij vaak de ingang, maar allerminst het sluitstuk. Als integrale ontwerpbenadering vormt de permacultuur namelijk een brede vertaalslag van universele ecologische principes - naar oa. ruimtelijke, sociale en economische dimensies. Bewuste en eigentijdse toepassing daarvan levert duurzame, regeneratieve systemen op: divers, multifunctioneel, veerkrachtig, overvloedig, slim en van een menselijke maat.

Die principes zijn niet van de klok en de klepel, maar iets om te doorgronden. Vandaar nu een heruitgave van het boek dat onveranderd als zeer leesbaar wordt gekwalificeerd:

'Tuinen van Overvloed - permacultuur als inspiratie voor een duurzaam leven op Aarde' is oa. in de boekhandel verkrijgbaar (€ 14,95).

Uitreiking
Arie van den Brand neemt het officiële exemplaar van auteur Fransje de Waard in ontvangst; behalve biofruitteler is Van den Brand multi-bestuurder, duwer en trekker van een gezonde, regionale landbouw die warme banden met de stad onderhoudt.

Wanneer, waar, toegang
Lancering: 14 juli, 17.45 - 19.30 uur
The Hub Amsterdam, Westerstraat 187, 1015 MA Amsterdam 
Toegang gratis, aanmelden via tuinenvanovervloed@xs4all.nl

 Meer informatie: Programma

Deel dit artikel

permalink