Kozijn met hoge thermische isolatie

De Vries Kozijnen heeft Vrigo Green ontwikkeld, een houten kozijn dat een zeer hoge thermische isolatie garandeert en voldoet aan de gestelde U-waarde voor Passief Bouwen van U <0,8.

Vrigo Green kozijnen worden in de houtsoort Oregon Pine( FSC) geproduceerd, een houtsoort die hoog scoort op het gebied van thermische eigenschappen.

Het bedrijf is er in geslaagd, zonder gebruik te maken van een PUR gevulde isolatielaag in het kozijnhout, de gestelde U-waarde te halen. Doordat er geen kunststof materialen in het hout verlijmd hoeven te worden, blijft het kozijn tevens volledig recyclebaar.

Goede warmte-isolatie
Door toepassing van triple beglazing met een speciale kunststof omkadering (Swiss Spacer) wordt de warmteoverdracht tot het minimum beperkt. Dit betekent een flinke verbetering van de warmte-isolatie ten opzichte van gangbare glas-kozijn constructies waardoor ramen en deuren niet langer meer de zwakke schakel zijn in een goede isolatie.

Door een intensieve samenwerking op het gebied van productontwikkeling met onze verfleverancier Sigma Coatings, kunnen ook zeer lage onderhoudskosten worden gerealiseerd.

Meer informatie: De Vries Kozijnen

Deel dit artikel

permalink