2,5 miljoen voor proef blok-voor-blok energiebesparing

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) trekt 2,5 miljoen euro subsidie uit voor grootschalige energiebesparing met de 'Tijdelijke regeling blok voor blok'.

Het idee achter deze regeling is om bestaande woningen met minstens twee energielabelstappen te verbeteren of op het niveau van label B te brengen. De regeling start met een pilotfase van drie jaar, bestemd voor de uitvoering van vijf lokale projecten.

Het is de bedoeling dat na de pilotfase per project minimaal 2000 woningen twee labelstappen vooruit hebben gemaakt of op het niveau van label B zijn gebracht. Per project is maximaal 500.000 euro beschikbaar ter ondersteuning van de extra proceskosten.

Bestaande bouw
Met deze blok-voor-blok-aanpak wil BZK ervaring opdoen met energiebesparing op grote schaal in de bestaande bouw. Alleen lokale samenwerkingsverbanden, in de vorm van een consortium, kunnen een subsidieaanvraag indienen.

Het consortium wijst een van de leden aan als gemachtigde voor het aanvragen van de subsidie. Geïnteresseerden kunnen tot en met 16 september 12:00 uur een aanvraag indienen bij Agentschap NL

Deel dit artikel

permalink