Handelsreis klimaatneutrale gebouwen en steden, Noordrijn-Westfalen

Nederlandse bouwbedrijven, architecten, projectontwikkelaars, ingenieurs-bureaus en aanbieders van energie-efficiënte producten en diensten hebben tijdens een tweedaagse handelsreis naar Noordrijn-Westfalen op 21 en 22 september 2011 de mogelijkheid om hun marktkansen in Duitsland te onderzoeken.

Deze reis wordt georganiseerd door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in opdracht van NL EVD Internationaal.

Duurzame energie en warmte
Op 1 mei 2011 is in Duitsland de nieuwste versie van de wet ter stimulering van duurzame energie en warmte in werking getreden. Nieuw en belangrijk is dat de wet nu expliciet regelt dat de ontwikkeling van duurzame klimaat- en koudetechniek gestimuleerd moet worden.

De wet kan van groot belang zijn voor nieuwbouw van kantoren of grootschalige renovatieprojecten.

100 klimaatneutrale wijken 
Tijdens de reis wordt een bezoek gebracht aan de eerste klimaatneutrale stad ter wereld: InnovationCity Ruhr. Ook vindt er wrs. een voorstelling plaats van het project '100 Klimaschutzsiedlungen für NRW', in het kader waarvan 100 klimaatneutrale wijken gerealiseerd zullen worden.

De deelnemers kunnen kennismaken met de mensen achter deze beide initiatieven, maar ook met verschillende potentiële Duitse opdrachtgevers en projectleiders van steden, gemeenten en project-ontwikkelaars. Hiernaast worden meerdere state-of-the-art projecten bezocht, zoals een klimaatneutrale nieuwbouwwijk, een energie-efficiënt gerenoveerde jaren 70-wijk, één van de grootste dakgeïntegreerde zonnestroomsystemen van Duitsland en het RWE-testparcours voor de straatverlichting van de toekomst.

Maximaal 12 deelnemers
De 12 bedrijven die aan deze reis kunnen deelnemen hebben eveneens de mogelijkheid om verkennende gesprekken te voeren met potentiële Duitse klanten, samenwerkingspartners of opdrachtgevers. Deze gesprekken kunnen geheel naar wens van de deelnemers worden ingepland.

Bovendien zal er een workshop 'Actuele en geplande projecten in NRW' plaatsvinden en bestaat de mogelijkheid tot deelname aan het seminar 'Zakendoen in Duitsland'.

Kosten
De deelnamekosten aan deze handelsreis bedragen 500 euro. Aanmelding is mogelijk t/m 30 juni 2011 bij NL EVD Internationaal

NB
Nog niet alle programmapunten zijn definitief. De InnovationCity Ruhr wordt in elk geval bezocht evenals het RWE-testparcours.

Deel dit artikel

permalink