Duurzaam Hilversum: van hype naar business

De gemeente Hilversum organiseerde de conferentie 'Duurzaam Hilversum: van hype naar business' . Met als doel Hilversum in 2050 klimaatneutraal.

Wethouder Eric van der Want keek terug op 'een geslaagde bijeenkomst. "We hebben afspraken gemaakt met de drie woningcorporaties De Alliantie, Dudok Wonen en Het Gooi en Omstreken om een platform op te richten waarin we samen bouwen aan een klimaatneutraal Hilversum. Ik wil iedereen oproepen om aan dit platform deel te nemen."

samen vorm geven
De gemeente Hilversum heeft het thema duurzaamheid hoog op de agenda staan. De gemeenteraad is eind vorig jaar unaniem akkoord gegaan met een initiatiefvoorstel om Hilversum in het jaar 2050 klimaatneutraal te maken. De gemeenteraad van Hilversum geeft met dit besluit een uitnodiging aan alle bewoners en bedrijven om samen verder vorm te geven aan deze uitdaging.

Er werd een intentieverklaring getekend tussen de gemeente Hilversum en de drie woningcorporaties De Alliantie, Dudok Wonen en Het Gooi en Omstreken voor het aangaan van een partnerschap 'Bouwen aan klimaatneutraal Hilversum'. De woningcorporaties willen alle Hilversummers oproepen om ook mee te denken in dit platform.

Kennisuitwisseling
Doelen van het partnerschap 'Bouwen aan klimaatneutraal Hilversum' zijn onder andere: uitwisseling van kennis en innovatie voor duurzame nieuwbouw en verduurzaming van bestaande woningbouw, het zichtbaar maken van de meerwaarde van bouwen aan een klimaatneutraal Hilversum en de aanpak daarvan.

Suggesties
Enkele suggesties van de deelnemers aan de conferentie: 'Laat inwoners gezamenlijk zonnepanelen inkopen: dat maakt de aanschaf voordeliger, maak van Anna's Hoeve een pilot voor duurzaam bouwen en wonen, leg niet teveel regels op rondom duurzaamheid en communiceer over successen en dilemma's.'

Bron: De Gooi en Eembode

Deel dit artikel

permalink