Meetinstrument voor een gezond en comfortabel binnenklimaat

Wanneer is een werkomgeving comfortabel? Delta Ohm komt met een meetinstrument bijzonder geschikt voor Arbo-deskundigen, facility managers en klimaatdeskundigen binnen complexe gebouwstructuren zoals ziekenhuizen en hotels.

Als het aan de meningen van gebruikers ligt dan kan een forse discussie ontstaan over de vraag wanneer een werkomgeving comfortabel is.. Richtlijn ISO7730 geeft hiervoor duidelijke meetpunten. Met deze richtlijn is het mogelijk om een steekhoudend oordeel te vellen over de werkomgeving.

Voor werkgevers een absoluut voordeel: een gezond en comfortabel binnenklimaat betekent minder ziekteverzuim.

Richtlijn
Het volgen van de richtlijn betekent zeker niet dat het opeens voor iedereen comfortabel is. Binnen Arbo terminologie wordt dan ook gesproken over een 'gelijkmatig en behaaglijk' klimaat.

Hierbij mag het klimaat de gezondheid van gebruikers en bezoekers niet nadelig worden beïnvloed en moet het een optimale uitvoering van het bedrijfsproces mogelijk maken.

Binnen de richtlijn wordt gedefinieerd wat door een representatieve groep mensen als (on)comfortabel wordt beschouwd. Dit wordt aangegeven door de waarden PMV en PPD. Tot voor kort betekende dit, dat voor het verkrijgen van deze waarden een complete klimaatmeting moest worden opgetuigd, waarbij op basis van het eindresultaat door de software de waardes werden berekend.

Uitgebreid onderzoek
Delta Ohm Benelux brengt nu het ultieme meetinstrument op de markt voor een snelle opname van deze waarden. Het unieke aan dit instrument is, dat de gemeten waardes direct omgezet worden naar berekende eindresultaten.

Zo kan in iedere situatie direct de PMV en PPD van het display afgelezen worden. Het bijzonder handzame formaat, samen met de uiterst simpele gebruikersinterface, maakt dit instrument een must voor iedere organisatie waar 'klimaatklachten' op de werkplek zich voordoen. Zo weet u direct of uitgebreid onderzoek verder noodzakelijk is.

Hiermee is het instrument bijzonder geschikt voor Arbo-deskundigen, facility managers en klimaatdeskundigen binnen complexe gebouwstructuren zoals ziekenhuizen en hotels. Het instrument wordt geleverd inclusief gebruiksvriendelijke software waarmee achteraf ook een uitgebreide rapportage kan worden gemaakt voor uw RI&E.

Meer informatie: Delta Ohm

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links