Interview Jiske van der Kroon - gezond rendement uit daglicht

Het derde praktijkseminar dit jaar staat in het teken van Daglicht. Duurzaam Gebouwd organiseert dit seminar in samenwerking met BIK. Een interview met  sales manager Jiske van der Kroon.

BIK levert het breedste assortiment aan duurzame daglichtkoepels, lichtstraten en glassystemen voor gebouwen en woningen en is al 50 jaar actief in de markt van daglichttoetreding. We legden sales manager Jiske van der Kroon een aantal vragen voor.

Waarom een seminar over daglicht?
"Ik kan hier heel kort over zijn 'Wat is er mooier dan daglicht?'"

Wordt het effect van daglicht onderschat?  
"Daglicht is duurzaam, gezond, gratis en je wordt er gelukkig van! Studies geven aan dat daglicht een positieve invloed heeft op ziekteverzuim, productiviteit, winkelgedrag en de leerprestaties. Jarenlang hebben we daglicht buitengehouden en vertrouwd op elektrisch kunstlicht. Bioritme en daglicht zijn onlosmakend met elkaar verbonden."

Wordt er genoeg rekening gehouden met daglicht in het bouwbesluit?
"Ondanks het bouwbesluit een minimale daglichttoetreding aangeeft, is deze norm niet wettelijk verplicht. De dagelijkse hoeveelheid daglicht sluit in veel gevallen nog niet aan bij het bioritme. Door een intensieve samenwerking en gedegen ondersteunend advies streeft BIK, gezamenlijk met haar distributeurs, om een duurzame rol binnen het segment te spelen. Advies op maat en kennis van de laatste ontwikkelingen binnen de sector zijn hierbij van essentieel belang."

Neemt de vraag naar daglichtoplossingen toe?
"De bouw is een continu innoverende sector. Niets is minder waar voor daglichtoplossingen. Als een leidend en toonaangevend bedrijf in de sector is BIK al jarenlang een van de meest vooruitstrevende spelers. Ook duurzaamheid is binnen de daglichtmarkt een belangrijk speerpunt, waardoor de vraag naar duurzame daglichtproducten toeneemt.  Een verduurzaming in materialen, toepassingen en doelstellingen zijn in deze de sleutelwoorden."

Wat verwachten jullie van deze middag?
"Stakeholders de gelegenheid geven serieus na te denken, en vanzelfsprekend te discussiëren, over de diverse toepassingen van daglicht."

Meer informatie: Gezond rendement uit daglicht
Meer informatie:  BIK

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BIK Bouwprodukten BV