Met Texelse Energie

27 mei wordt op Texel 'Met Texelse Energie' gehouden. Dit seminar richt zich speciaal op  wethouders, is gratis en er zijn nog enkele plaatsen vrij. En... er is nog meer te beleven op het eiland deze dag.

Het kabinet Balkenende IV heeft ambitieuze doelen gesteld voor 2020: 30 procent minder broeikasgasuitstoot dan in 1990; een aandeel van 20 procent hernieuwbare energieproductie en 2 % energiebesparing per jaar vanaf 2011 - het Schoon en Zuinig beleid.

Alle gemeenten zijn op de hoogte van het beleid en bijbehorende plannen. Bijna elke gemeente in Nederland heeft al het één en ander op papier gezet en is in meer of mindere mate ook bezig met de uitvoering. Texel heeft de lat hoger gelegd en wil 100% zelfvoorzienend zijn in haar energiebehoefte in 2020.

Symposium
De gemeente Texel, TexelEnergie en Capgemini werken gezamenlijk aan een aantal projecten om deze doelstelling te helpen realiseren. De opgedane kennis en ervaring willen we graag delen om daarmee andere gemeenten te helpen om hun duurzame energieprojecten te laten slagen.

Daarom organiseren zij op vrijdag 27 mei, van 10.30 tot 16.00 uur het symposium 'Met Texelse energie' naar een duurzame energievoorziening. De locatie: het gemeentehuis in Den Burg.

Sprekers
Een uitstekende gelegenheid voor de wethouders om energie op te doen om concreet met het duurzaamheidgehalte van het energiebeleid aan de slag te gaan.

Naast een aantal keynotesprekers zoals de heer Molengraaf, voorzitter van de raad van bestuur van Alliander en de gedeputeerde voor duurzame energie van de provincie Noord-Holland zal er veel aandacht zijn voor duurzaamheid in de praktijk. Zaken als financiering, economische haalbaarheid en communicatie komen daarbij aan de orde.

Meer informatie Met Texelse energie
Meer informatie Aanmelden  

Texel Electric Day
Er is nog meer te beleven op Texel 27 mei aanstaande. Zo organiseert Urgenda de eerste elektrische autodag. Het eiland heeft een schoon & CO2- vrij Texel ten doel gesteld voor 2020. Het overgaan op elektrisch rijden is een van de manieren waarop Texel deze doelstellingen wil behalen.

De Texelelectric Day is een dag waarop de bewoners alvast kunnen wennen aan de toekomst, want het elektrische vervoer is niet meer te stoppen nu ook grote autofabrikanten als BMW, Nissan, Opel, Volvo en Peugeot met hun eigen modellen op de markt komen.

Op 27 mei is er tussen 9.30 uur en 16.00 uur een speciale elektrische taxicentrale 'De Greencab Texel' die mensen op Texel gratis kan halen en brengen.

Meer informatie Texel Electric

Deel dit artikel

permalink