Energie-efficiënte spouwisolatieplaat

Saint-Gobain Isover introduceert de zeer energie-efficiënte spouwisolatieplaat Isover Multimax 30 Ultra. Met een plaatdikte van slechts 88 mm kan in een traditionele spouwmuur al een Rc-waarde van 3,5  m2.K/W behaald worden.  

Het nieuwe bouwbesluit, dat begin 2012 wordt verwacht, schrijft een minimale Rc-waarde voor wanden, daken en vloeren voor van 3,5 m2.K/W. Momenteel is de minimale eis 2,5 m2.K/W. In constructies waar geen mogelijkheid is om dikker te isoleren, kan met Multimax 30 Ultra al met 88 mm worden volstaan. Dit is maar liefst 25% dunner dan standaard minerale wol oplossingen.

Isolatiewaarde, reflecterende folie en verwerking
Isover Multimax 30 Ultra heeft een zeer lage warmtegeleidingcoëfficiënt (lambdawaarde) van 0,030 W/m.K. De toevoeging van een speciaal gecoate, geperforeerde, reflecterende aluminiumfolie zorgt voor een verdere verbetering van de isolatiewaarde.

Deze folie vermindert namelijk sterk de warmtestraling naar het buitenspouwblad. Daarnaast biedt minerale wol een belangrijk isolatievoordeel tijdens de verwerking. Door de flexibiliteit van het materiaal voegt het zich veel beter naar de oneffenheden van het binnenspouwblad.

Dit voorkomt valse luchtstromingen die een nadelige invloed hebben op de uiteindelijke isolatiewaarde van een constructie. De isolatiewaarde geschetst aan de tekentafel maakt zich dus ook waar in de praktijk.

G3-standaard
Isover Multimax 30 Ultra is geproduceerd volgens de nieuwe Isover G3-standaard, waarmee de bouwer en gebruiker verzekerd zijn van een driedubbele garantie. Deze standaard geeft namelijk garantie op uitstekende prestaties, een milieuverantwoorde productie en op gezondheid.

Isover minerale wol is namelijk veilig in productie en gebruik (EUCEB-gecertificeerd). Bovendien beperkt het verbeterde bindmiddel de emissies van VOC's (vluchtige organische stoffen) tot een minimum. De nieuwe G3-standaard zal medio 2011 verder doorgevoerd worden in het Isover minerale wol assortiment.

Meer informatie Multimax

Deel dit artikel

permalink