SlimBrick

De SlimBrick van Wienerberger heeft een breedte van maar 70 mm. Met drie uitsparingen heeft de baksteen meer dan 30% minder volume.

Dick Winkelmeijer, managing director commerce Wienerberger:  "Met SlimBrick zet de bouw een nieuwe stap op weg naar duurzaamheid en reductie van CO2. Een volumereductie van meer dan 30% betekent minder grondstoffen, energie en transport. SlimBrick is verkrijgbaar in diverse sorteringen en in twee uitvoeringen. Ook in XL-versie voor polymetrische esthetiek."

Slim
Essentie van de SlimBrick is 'de kunst van het weglaten'. Oftewel: duurzaamheid in combinatie met esthetiek. Maar de bakstenen gaan óók slim om met de beschikbare ruimte. De slanke vorm maakt het mogelijk om bij renovatie de spouwmuur van extra isolatie te voorzien. "Bij nieuwbouw biedt de steen juist de mogelijkheid dunnere spouwmuren op te trekken. Dit kan zo'n 1% meer woonoppervlak bieden", aldus Wienerberger.

Zes voegpatronen
Standaard is de SlimBrick geschikt voor traditioneel metselwerk. De extra lengte - SlimBrick is met 230 mm langer dan een standaard waalformaat - zorgt voor een goede kop-strekverhouding bij de breedte van 70 mm.

De variant SlimBrickXL maakt van esthetiek in gevels een belangrijk punt. De hoge baksteen van 110 mm wordt geleverd in vaste sets met zes verschillende voegpatronen. Polymetrisch metselwerk - al dan niet met opgevoegde schijnvoegen - is in vele vormen mogelijk.

Kerngegevens SlimBrick
-
230 x 70 x 50 mm (l x b x h)
- voor traditioneel metselwerk
- drie uitsparingen, minder grondstoffen
- projectmatig leverbaar in diverse sorteringen van Wienerberger Thorn

 Kerngegevens SlimBrick XL
-
230 x 70 x 110 mm (l x b x h)
- 6 varianten voor polymetrisch metselwerk
- leverbaar in kleuren Belcanto, Wijnrood en Violente
- projectmatig afwijkende kleurstellingen mogelijk

Meer informatie: Slimbrick

Deel dit artikel

permalink