Open dag Natuur en Techniek opleidingen

Om toekomstige studenten te laten zien dat zij straks tijdens hun opleiding veel met duurzaamheid te maken krijgen, zet Hogeschool Utrecht (HU) de open dag (26 maart van 10.00- 15.00 uur) op de drie natuur- en techniek locaties in het teken van dit thema.

OZo presenteren de locaties het door studenten gebouwde zonnevoertuig, het duurzame dak op Oudenoord 700 en 'Recycling Waste' een recycling project in Zuid-Afrika. Duurzaamheid staat bij de HU hoog op de agenda staan en krijgt vorm in het programma 'De Omslag': Duurzame ontwikkeling in Utrechtse energie.

Kansen op arbeidsmarkt
Bij de natuur- en techniek opleidingen loopt dit thema als een rode draad door het onderwijsprogramma. Aan veel maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid wordt door studenten in real-life projecten gewerkt aan oplossingen. Het beroepenveld vraagt op dit moment namelijk om duurzame technieken en oplossingen.

"Door onze studenten tijdens hun studie hier al over na te laten denken werken ze dus niet alleen aan een schonere wereld, maar ontwikkelen ze ook betere technieken en verhogen ze straks hun kansen op de arbeidsmarkt", volgens Annemarie Slootweg, programmadirecteur De Omslag.

Een duurzame energieproeftuin op het dak van de hogeschool. De klimaatneutrale wijk Vondelparc in Utrecht en het verduurzamen van de monumentale binnenstad. Dit is een greep uit een twintigtal projecten inzake duurzame ontwikkeling, waar studenten en medewerkers zich in onderwijs en onderzoek mee bezig houden binnen Hogeschool Utrecht (HU). 

Meer informatie: HU

Deel dit artikel

permalink