Towards a New Kind of Building, Kas Oosterhuis

Tijdens de boekpresentatie 'Towards a new kind of building' op 18 maart zal Kas Oosterhuis in het Bouwkundegebouw van de TU Delft zijn praktijk beschrijven en zijn ontwerpen in de context van recente sociale ontwikkelingen plaatsen, met name op het gebied van ICT.

Nonstandard architecture is de architectuur van maatwerk. Het gebouw van deze tijd wordt ontworpen met digitale middelen, en wordt uitgevoerd met digitaal gestuurde productiemethoden. Dit leidt tot een revolutie in het denken over de aard en uitvoering van het ontwerp.

Bovendien start het een geheel nieuwe discussie over wat mooi is in de architectuur. Kas Oosterhuis beschrijft in dit boek zijn praktijk en plaatst zijn ontwerpen in de context van recente maatschappelijke ontwikkelingen, met name op het gebied van de ICT. Centraal staan twee paradigmaverschuivingen: van architectuur gebaseerd op massaproductie naar architectuur gebaseerd op industrieel maatwerk, en van een statische architectuur naar een dynamische en interactieve architectuur.

Tijd en plaats
De boekpresentatie zal plaatsvinden op vrijdag 18 maart van 15.00 tot 17.00 uur in de Oostserre van het Bouwkundegebouw, Julianalaan 134, Delft.

Meer informatie: Towards a New Kind of Building

Deel dit artikel

permalink