Meubilair maakt energie van ongedierte

Twee Britse ontwerpers hebben onlangs zeer opvallend meubilair geproduceerd. De meubelstukken zijn in staat ongedierte te vangen en deze om te zetten in energie. Ook een idee voor de gebouwde omgeving?

James Auger en Jimmy Loizeau bedachten een 'vleesetende' klok en tafel. De klok heeft een witte strip bedekt met een dunne laag honing, die vliegen moet aantrekken. Eenmaal gevangen, schraapt de klok de vlieg van de strip af met een mesje en laat de vlieg in een verbrandingscel vallen die organisch materiaal omzet naar energie.

Een minder bruikbare uitvinding van het duo is een tafel die muizen naar binnen lokt om ze vervolgens op te sluiten en in een gat te laten vallen. Daar wordt ook de muis gedood en omgezet tot bruikbare energie. De systemen zijn gebaseerd op een brandstofcel van Harvard University, die bacteriën kunnen omzetten in energie.

Zelfvoorzienend
Het idee achter dit meubilair is dat apparatuur zelfvoorzienend in de energie moet kunnen zijn. Acht vliegen zouden de klok namelijk kunnen laten werken voor twaalf dagen. De verwerkte muis moet de elektrische onderdelen van de tafel van voldoende energie voorzien.

Bron: Nu.NL

 

Deel dit artikel

permalink